Catia, bilgisayar destekli imalat (CAM) için yaygın olarak kullanılan güçlü bir CAD/CAM yazılımıdır. NC programlama modülü, CNC tezgahlarda kullanılacak NC kodlarını oluşturmak için özel araçlar ve özellikler sunar. Bu sayede, üretim sürecini otomatikleştirebilir, daha yüksek hassasiyet ve tekrarlanabilirlik elde edebilir ve üretim maliyetlerini düşürebilirsiniz.
Catia NC Programlama Özellikleri:
Catia NC Programlama Özellikleri:
- NC Kod Oluşturma: Farklı CNC tezgahlar için G-kod ve M-kod dahil olmak üzere NC kodlarını oluşturabilirsiniz.
- Takım Yolu Simülasyonu: Takım yolunu 3D model üzerinde görselleştirebilir ve hataları önceden tespit edebilirsiniz.
- NC Program Optimizasyonu: NC programını daha verimli hale getirmek için optimize edebilirsiniz.
- Arıza Tespiti: NC programındaki hataları ve potansiyel sorunları belirleyebilirsiniz.
- NC Program Dokümantasyonu: NC programını ve ilgili bilgileri belgelendirebilirsiniz.
- Daha Hızlı Üretim: NC programları kullanarak üretim sürecini otomatikleştirebilir ve daha hızlı üretim yapabilirsiniz.
- Daha Yüksek Hassasiyet: NC programları ile daha yüksek hassasiyet ve tekrarlanabilirlik elde edebilirsiniz.
- Daha Düşük Hata Oranı: NC programları ile hataları önleyebilir ve hurda maliyetlerini düşürebilirsiniz.
- Daha Düşük Üretim Maliyetleri: Daha hızlı üretim, daha az hurda ve daha az hata ile üretim maliyetlerini düşürebilirsiniz.
- Daha İyi Ürün Kalitesi: Daha yüksek hassasiyet ve tekrarlanabilirlik ile daha yüksek kaliteli ürünler üretebilirsiniz.