NX CAM, Siemens tarafından geliştirilen ve karmaşık ürünlerin tasarımı, geliştirilmesi ve üretimi için kullanılan güçlü bir CAD/CAM/CAE/仿真/PLM yazılımının bir parçasıdır. NX CAM, CNC tezgahlarda parçaların işlenmesi için kullanılan bir CAM sistemidir. NX CAM, geleneksel talaş kaldırma işlemleri (torna, freze, delik delme vb.) ve ileri talaş kaldırma işlemleri (5 eksenli işleme, yüksek hızlı işleme vb.) dahil olmak üzere çok çeşitli işleme işlemlerini destekler.
NX CAM'in bazı temel özellikleri şunlardır:
NX CAM'in bazı temel özellikleri şunlardır:
- Takım Yolu Oluşturma: Farklı işleme işlemleri için takım yolları oluşturmak için çeşitli araçlar.
- İşlem Simülasyonu: Takım yollarının ve işleme parametrelerinin doğruluğunu ve etkinliğini simüle etme.
- GNC Programlama: CNC tezgahlarda kullanılabilecek GNC programları oluşturma.
- Takım Yönetimi: Takımların kütüphanelerini oluşturma ve yönetme.
- Araç Yol Geometrisi Analizi: Takım yollarının geometrisini analiz etme ve optimize etme.
- Daha hızlı üretim süresi: NX CAM, işleme işlemlerini optimize ederek üretim süresini kısaltır.
- Daha yüksek parça hassasiyeti: NX CAM, hassas takım yolları oluşturarak daha yüksek parça hassasiyeti sağlar.
- Daha az malzeme israfı: NX CAM, takım yollarını optimize ederek malzeme israfını azaltır.
- Daha düşük takım aşınması: NX CAM, doğru takım seçimini ve işleme parametrelerini sağlayarak takım aşınmasını azaltır.
- CNC programcıları
- Makine operatörleri
- Üretim mühendisleri
- Kalıp ve takım üreticileri
- Siemens NX web sitesinde çevrimiçi ve yüz yüze eğitim kursları mevcuttur.
- NX CAM kullanıcı kılavuzları ve yardım dosyaları, yazılımın işlevleri hakkında bilgi edinmenize yardımcı olabilir.
- Üçüncü taraf sağlayıcılardan NX CAM eğitimleri de alabilirsiniz.